Patříte mezi vášnivé gurmány, co si neumějí bez pořádného kusu masa pokrm na talíři vůbec představit? Pak jste tu správně. Před uložením syrového masa na mrazák zjemněte maso pomocí marinády. Maso bude výrazně nejen křehčí, ale vždy i o dost chutnější. S marinádou můžete maso bez problémů i dobře zamrazit, a to i na podstatně delší dobu, než se obvykle uvádí.
Kuřecí prsa si s marinádou rozumějí nejlépe
Kuřecí prsa chutnají v marinádě naprosto luxusně. Stejně tak
můžete marinovat krkovičku nebo vepřovou panenku. Vždy je důležité marinovat
maso ještě před samotným zmrazením. Marináda se díky změnám teplot pod
nulou vsákne do masa mnohem snáze než obvykle. Zlepší se navíc i struktura
masa. Maso bude lépe poživatelné, nebude tolik tvrdé, ani žužlavé. Masu bude
slušet jogurt, med, hořčice, ale také česnek, sojová omáčka, nebo třeba vinný
ocet. Na ryby se bude zase spíše hodit kopr, nebo citronová šťáva.
Pozor, ať šťáva nevyteče
Maso i spolu s marinádou ukládejte nejlépe do vakuovaných
sáčků. Ty seženete bez problémů v obchodech s potravinami. Dobře
uzavíratelné sáčky marinádu do okolí vašeho mrazáku jen tak nepropustí. Bez
obav můžete zabalit na mrazák i více druhů masa najednou. Jen je třeba si je
řádně popsat lepícím štítkem. Maso v marinádě vám vydrží na mrazáku klidně i
rok. U ryb a kuřecího masa je expirace vždy o něco kratší.
Úspora času
Čím je maso měkčí, tím méně času vám zabere i jeho vaření a
samotná příprava. Marinované maso je šťavnatější a mnohem rychleji se vám v
troubě i propeče. Mezitím co budete marinované maso péci, stihnete
pravděpodobně obsloužit i zbytek vaší domácnosti. Domeček můžete mít i po
vaření krásně uklizený. To je sen téměř každé pořádné hospodyně. Mít doma
navařeno i naklizeno není občas v běžně uspěchané domácnosti úplně reálné,
v tomhle případě to může jít i snadno.
Zdroje informací: https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/marinovani-pred-vlozenim-do-mrazaku/
Náhledové foto: Pixabay
Autor: Lenka Straková

Komentáře
Okomentovat