Milujete rychlé a nenáročné italské recepty? Ty nad kterými si nemusíte dlouho lámat hlavu? Pak jste na správném místě. Smažená pizza z pánve bude připravená během pár minut. Postačí si zapamatovat jednoduchý recept.
Jak těsto správně připravit
Pizza na pánvi je jak dělaná pro ty, co chtějí jídlo hned.
Pizza na pánvi, nebo-li pizza fritta je italský gurmánský recept, který zvládne
téměř každý, jen bude zapotřebí dostatek olivového oleje a kvalitní pánev.
Italská verze dobře známého českého langoše vám zabere jen pár minut. Při
přípravě nechte těsto dobře kynout.
Přibližně z půl kilogramu hladké mouky a sedmi gramů droždí
vytvoříte základ hmoty. Přidejte 325 ml vlažné vody, špetku soli, zhruba jednu
malou lžičku, a nakonec i lžíci olivového oleje. Čerstvé ingredience dobře
zapracujte do sebe. Na těsto nespěchejte, nechte ho řádně vykynout.
Omáčka z čerstvých rajčat
Mezitím co bude vaše těsto dobře kynout, si můžete připravit
rajčatovou omáčku. Na několik osmažených plátků česneku v pánvi položte volně
hrnek nakrájených čerstvých rajčat. Ochuťte je čerstvou bazalkou, špetkou pepře
a soli. Nechte je spařit v rendlíku přibližně 20 minut do změknutí.
Omáčku propasírujte a nechte ji vychladnout.
Jak smažit pizzu fritta
Vykynuté těsto rozřízněte na několik částí. Z kuličky těsta
vytvořte placku tak velkou, jako je vaše pánev. Na rozpálenou silnou vrstvu
oleje položte těsto. Těsto z obou stran osmahněte dozlatova. Na smažení nijak
nespěchejte. Položte na osmažené těsto rajčatovou omáčku a nezapomeňte ani na
hrudky mozzarelly a pár oliv. Teprve potom bude mít vaše pizza teprve tu
správnou italskou chuť.
Zdroje informací: https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/pizza-na-panvi-recept/
Náhledové foto: Pixabay
Autor: Lenka Straková

Komentáře
Okomentovat