Odjakživa slýcháváme, že domácí výrobky jsou nejkvalitnější, neztrácí na hodnotě a mnohdy jsou i levnější. Tak proč nezkusit upéct domácí chleba právě ve vaší mikrovlnné troubě?
Chleba zvládne každý
Říká se, že v jednoduchosti je krása, stejně tato myšlenka
platí i u řady hospodyněk v kuchyni při přípravě toho nejjednoduššího zdravého
chleba. Stačí smíchat pár ingrediencí do sebe a úlovek můžete mít brzy i
na vašem stole.
Nemáte zrovna cestu do pekárny, a přesto byste si dali dobrý
čerstvý chléb? Upečte si ho během několika krátkých minut v mikrovlnné troubě z
několika málo ingrediencí, které máte možná doma. Bleskově upečený chléb
bez zbytečného kynutí i dlouhých procesů vás překvapí nejen kvalitou, ale
dokonce i báječnou chutí. Přizpůsobte domácí chléb vašim chutím a přesvědčte se
o jeho kvalitě sami.
Co budete potřebovat
Tento bezlepkový chléb si zamiluje jistě každý z vás. Na
jeden malý bochníček chleba si připravte tři lžíce kokosové či mandlové mouky.
Tu smíchejte s necelou lžičkou prášku do pečiva. Nezapomeňte ani na špetku
soli. Do druhé misky si připravte vejce, lžíci rozpuštěného másla či kvalitního
oleje. Dále jednu lžíci vody, nebo mléka.
Napřed smíchejte všechny suché ingredience do sebe. Postupně
přidávejte i ty, které tam patří. Těsto je zapotřebí řádně zapracovat. Chléb
můžete ochutit strouhaným sýrem, případně i semínky, které máte rádi. Je
důležité, aby po zpracování surovin vzniklo v ruce hladké a nadýchané
těsto.
Těsto poté přelijte do hrnečku či mísy, která se pohodlně
vejde i do vaší mikrovlnné trouby. Těsto vložte spolu i s nádobou dovnitř a
zapněte mikrovlnnou troubu na plný výkon 800 až 900 W po dobu zhruba jedné a
půl minuty. Chleba po upečení opatrně vyjměte a konzumujte ho až po jeho
vychlazení. Komu se bude zdát chleba ještě málo opečený, můžete jej zkusit
nechat opéct na pánvi, troubě, nebo toustovači. Tak prozatím dobrou chuť.
Zdroje informací: https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/chleba-z-mikrovlnky-za-minutu-a-pul/
Náhledové foto: Pixabay
Autor: Lenka Straková
Komentáře
Okomentovat