Bavorsko nacházející se na jihu Německa je proslulé nejen krásnými výhledy na Alpy, ale i dobrým bavorským jídlem. Tradiční bavorské preclíky, k tomu dobré pivo i nezapomenutelná chuť Obartzer vykouzlí mnohým úsměv na tvářích. Jedinečná chuť, jenž se pojí se zemí jako právě tato mnohým vyrazí dech. Postačí pár ingrediencí a můžete vnést i vy do svých domovů kousek nevšedního světa. Sýrová jemná pomazánka Obartzer je pro Bavorsko typická. Vám postačí romadur, nebo dobře vyzrálý camembert.
Vyndejte sýr z lednice
Ještě než se pustíte do přípravy této báječné pomazánky, je
nutno podotknout, že sýr, ze kterého budete pomazánku vyrábět, by měl mít při
nejmenším pokojovou teplotu. Vybírejte z řady vyzrálých sýrů nejlepších chutí i
kvality. Fantasticky vyzrálý camembert, nebo romadur utřete na vidličku
spolu se silnějším plátkem másla na hladkou kašičku. Bílé plísně na kůře sýra
se bát vůbec nemusíte. Naopak, prospěje vašemu tělu.
Bílá plíseň, která se podílí na syntéze melaninu, má za úkol
obnovovat správnou funkci střev. Díky sýrům se střeva osídlí správnými
bakteriemi. Mikroflóra je pro vnitřní funkci střev ze všeho nejdůležitější.
Nechrání jen imunitní systém, ale zajišťuje i přiměřenou funkci peristaltiky.
Není zkrátka nad dobré trávení bez potíží.
Smíchejte to všechno dohromady
Ke směsi, která vám vznikla ze sýra a másla nezapomeňte
přidat i jemně nasekanou cibuli, kmín, papriku, sůl a dle libosti i trochu
pepře na dochucení. Pokud chcete vytáhnou chuť pomazánky na maximum, je
zapotřebí přidat i trochu dobrého piva. Pomazánka musí být jemná i dobře
ochucená. Nyní už je zapotřebí jen jediné, aby se všechny odlišné chuti spojily
do jednoho. Pomazánka se hodí jako výborná chuťovka při posezení s přáteli,
dopřát si ji však můžete i během dne jako dobrou svačinku. Aby získala
výraznější chuť je třeba nechat ji uležet několik hodin v chladu, nejlépe ve
vaší lednici.
Pomazánka Obartzer bude chutnat nejlépe na čerstvé bagetě či
čerstvém bavorském preclíku. Nechte si chutnat.
Zdroje informací: https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/bavorska-pomazanka-k-pivu/
Náhledové foto: Pixabay
Autor: Lenka Straková

Komentáře
Okomentovat