Patříte mezi ty, kteří si bez melounu léto představit ani neumí? Pak si ho jednoduše naložte. Nakládaný meloun je typickým příkladem toho, že potravinami se nemá nikdy plýtvat. Bílou část, která po konzumaci u zelené kůry zbyde má ještě svoje využití. Chutnat vám bude třeba právě i ke grilovanému masu. Melounová chuť vás zkrátka dostane. Jak na to?
Jak na nakládaný meloun?
Bílou okrajovou část, která ze všeho nejvíce připomíná
okurku nakrájejte nejlépe na malé drobné kostky, nebo plátky. Jednotlivé kousky
nechte přes noc stát ve slané vodě. Poté ovoce sceďte a krátce ho povařte v
předem připraveném nálevu. Smíchejte dohromady ocet, vodu, sůl, i cukr. S
kořením nešetřete, přidejte ho dle vaší libosti i chuti.
Kostky melounu vařte jen krátce, poměrně rychle měknou.
Jakmile budou měkké na skus, ihned sporák vypněte. Nesmí se v žádném případě
rozvařit. Naložený meloun ve sklenici má poměrně dlouhou expiraci, vydržet vám
může klidně až měsíc. Uložte ho nejlépe do chladu. Jakmile bude meloun
zakalený, raději ho už dále nekonzumujte.
Originalita v chutích
Meloun nemusí být jen nuda, ochutit ho můžete i na jižanský
způsob, přidáním hřebíčku a skořice probudíte všechny vaše smyslné chutě. Kdo
má raději ostřejší chuť, přidá si do nálevu i tzv. jalapenos. Pálivá paprička z
Mexika se bude hodit nejen k pečenému masu, ale i jako doplněk k sýrovému
talíři.
Zdroje informací: https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/nakladany-meloun-recept/
Náhledové foto: Pixabay
Autor: Lenka Straková

Komentáře
Okomentovat